Руският президент Владимир Путин ще посети Турция през следващите няколко дни,

...
Руският президент Владимир Путин ще посети Турция през следващите няколко дни,
Коментари Харесай

Милиет: Путин ще посети Турция през следващите няколко дни

Руският президент Владимир Путин ще посети Турция " през следващите няколко дни ", съобщи турският вестник " Милиет ", цитирайки осведомен източник. 

Същевременно локалната телевизия " А Хабер " показва, че срещата сред съветския държавен глава и турския му сътрудник Реджеп Ердоган може да се организира в края на август или началото на септември. Според медията има възможност Путин да откаже пътуването и вместо това Ердоган да посети Москва.

Основна тематика на диалозите ще бъде бъдещето на " зърнения кулоар ". Миналия месец Русия напусна " зърнената договорка " и възобнови бомбардировките на украински пристанища. Действията й вредят освен на Украйна, само че и на десетки страни по света, нуждаещи се от доставките на хранителни култури като зърно, овес, ръж и други.

В " засиления дипломатически трафик " на турския президент през следващите седмици се вписва също посещаване в Унгария, както и визити през септември в Индия и Съединени американски щати, отбелязва още " А Хабер ", представена от Българска телеграфна агенция. Ердоган съобщи по-рано, че към този момент не е дефинитивно избрана датата на вероятно посещаване на съветския президент в Турция, само че турският външен министър, ръководителят на разузнаването и други турски публични лица договарят с съветската страна по този въпрос. 

" В рамките на тези договаряния считам, че това посещаване ще се състои през август ", сподели наскоро турският президент.

В началото на август представителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че точната дата на срещата сред президентите на Русия и Турция следва да бъде съгласувана по дипломатически канали и че мястото на диалозите ще бъде контрактувано, " като не е наложително това да е Турция ".

Преди предстоящата среща сред Ердоган и Путин Турция е активизирала контактите си с Украйна, Съединени американски щати и Европейски Съюз по договорката за преноса на зърно през Черно горе, заяви пред ТАСС дипломатически източник. По думите му се прави интензивна многостранна дипломатическа активност с Украйна, Съединени американски щати и Европейски Съюз посредством Министерството на външните работи, Министерството на защитата и Министерството на търговията за премахване на проблемите, които стоят пред осъществяването на зърнената самодейност.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР